[...] się skończy. %-) SKŁADNIKI: -200g piersi z indyka -60g makaronu -60 g camemberta -ok.pół pora -brokuły -pieczarki (na oko, u mnie solidna garść) -cebula -2 ząbki czosnku -smalec lub inny tłuszcz do smażenia -przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie Oczywiście można sobie dowolnie modyfikować, ja gdybym mogła to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Smażyć na smalcu? Jakaś abstrakcja... Jak smażyć to na oleju z pestek winogron bądź oleju ryżowym, ew. spryskać patelnię cooking sprayem. Jaka abstrakcja? Chętnie posłucham argumentów. Bo akurat smalec to jedno z najlepszych źródeł tłuszczu do smażenia ;-) Z pestek winogron? Masz pojęcie jak szybko się utlenia? Ryżowy jest akurat okay ;-)
musisz dostarczyc tluszcze do organizmu 1g/kg ciala . do smazenia uzywam smalec gesi , olej kokosowy , oliwa jesli nie smaze to daje 10 g do salatki . jakos te tluszcze musisz dostarczyc
[...] na następne 10 dni to: białko: ~2,2g / kg węgle: ~30g tłuszcze: reszta Kalorie około 2400. Głownie będę się opierał na tłustych miesach (schab, karkówka, łopatka), jajka, orzechy, oliwa, do smażenia smalec bądź olej kokosowy. Pierwszy Carb Nite wypadnie na przyszły weekend, a dalej zobaczymy. Zmieniony przez - muzzy17 w dniu 2016-04-13 17:29:28
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
no wlaśnie zawsze mam problem z dobraniem czegoś dobrego do smażenia , ale myślę , że najlepiej bd na smalcu, więc rzepakowy zamieniamy na smalec. Jeśli chodzi o masło, zawsze patrzę ilu procentowe jest i czy jest to masło ( powyżej 80%) , czy nie
Z serkiem waniliowym pozegnaj sie juz dzisiaj raz na zawsze .Olej rzepakowy -smazylas na nim ta piers z kurczaka ?Do smazenia nadaje sie tylko olej kokosowy,maslo,maslo klarowane,smalec ..
witam jak w temacie. planuje cykl XP nf+CR(pierwszy na stackach). WIDZE ZE SZALEJESZ moje dane: waga 86kg,wzrost 183cm,bf koło 14-15%(niestety nie mam możliwości dokładnie zmierzyć),wiek 20 lat,staż treningowy ~4 lat(długi czas bezmyślnie,bez jakiejkolwiek diety),ręka 41-41,5cm(niezmieniona od ponad roku ). dieta masowa,którą tak rozpisałem: [...]
[...] każdego ćwiczenia w barkach wywal podciąganie wzdłuż tułowia w plecach wywal jedno ściąganie drążka Oliwa ma w wiekszości jednonienasycone kwasy tłuszczowe które po wpływem temperatury się utleniaja i tracą swoje właściwości prozdrowotne a wręcz przeciwnie bo wydzielają się toksyczne związki, najlepszy do smażenia jest tłuszcz stały czyli smalec
To jak mam miarzyć/warzyć np chleb i jedną kromkę? Co do rozbijania dania na składniki to akurat tak robię, jedynie przy tej jajecznicy podałem całą wartość makro, ale jest tam wliczone wszystko, szynka itd. Smalec również dorzuciłem do smażenia. Co do chleba , to zawsze prawie kupuję od pobliskiej piekarni, makro wrzuciłem akurat chleba z biedry [...]
[...] jest wtedy opadanie na palce. To obuwie sprawia, że lądujemy na piętach, to jest błędem. Możesz smażyć na oliwie z wtłoków, ale najlepszym tłuszczem do smażenia jest smalec, ma najwyższą temperaturę dymienia. Można robić wody bez drążka. Ale drążek koniecznie musisz wprowadzić. Nawet jeśli robisz teraz mało podciągnięć, to z czasem [...]
[...] 4 wciskam na śniadanie i też trzymaj się tego. czemu biegasz z rana a nie wieczorem (to lepsza opcja, sam tak robię ale zawsze zadaje to pytanie) ? biegasz codziennie te 5km ? narazie to tyle jeśli chodzi o pytania tam padło pytanie z twojej strony co do smażenia smalec czy olej.. ja powiem oliwa z oliwek extra virgin nie znajdziesz nic lepszego
Zasada jest taka: Produkty pochodzenia zwierzęcego (do jakich bez wątpienia zalicza się też kotlet) smażymy na tłuszczu ZWIERZĘCYM. Do wyboru masz : smalec lub masło. Oleju w ogole nie polecam do smażenia, a margaryna to największy syf pod względem zawartości jeszcze przed smażeniem- tłuszcze "trans". Odpowiadając na Twoje pytanie: [...]
Co do rozbijania dania na składniki to akurat tak robię, jedynie przy tej jajecznicy podałem całą wartość makro, ale jest tam wliczone wszystko, szynka itd. Smalec również dorzuciłem do smażenia.
smalec nadaje się lepiej do smażenia niż oliwa, a poza tym szkoda oliwy. było by "w miarę" ok, gdyby to wszystko nie było smażone(po treningu smażenie odpada kategorycznie) a gotowane/grillowane, bez panierki której nie wliczasz a jest zgubna na redukcji, cena grilla elektrycznego to 70+ zł, więc wydatek niewielki, a przydatny. poza [...]
[...] mówiąc) oliwa (extra virgin) w wysokiej temperaturze staje się szkodliwa, wydzielają się substancje toksyczne. Najlepsze do smażenia są masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Masz w diecie trochę nabiału, nie jest to najlepsze źródło białka (którego swoją drogą i tak masz nieco mniej niż potrzebujesz). Biały ser czy mleko nie załatwią [...]
[...] nie odkłada się z jedzenia. Cholesterol w organizmie to ten produkowany przez wątrobę. Zawartość cholesterolu w jedzeniu do tego w organizmie ma się w nikłym stopniu. Dlatego smalec jest jednym z najzdrowszych tłuszczy do smażenia ( jeśli już trzeba smażyć ). Tak samo dobrym tłuszczem jest masło ALE klarowane. Zwykłe masło się szybko pali.